Geen leiders en geen volgelingen. De Lente is een spontane beweging van heel gewone mensen.

We zijn goedgemutst en worden vaak op de social media uitgescholden voor Gutmenschen of Deugers.

We willen dat we een regering hebben die doet wat een meerderheid van de bevolking wenst. Democratisch. We willen het gevoel hebben dat de overheid ónze overheid is. We geloven in de democratie en verdragen het niet dat de democratie om zeep gebracht wordt door kibbelende partijen en partijtjes die het partijbelang boven het algemene belang stellen.

Stacks Image 11
We zijn dus democratisch.
Dat wil zeggen dat we geen geloof meer hechten in de politieke partij als vertegenwoordiger van het volk. De partijen zijn naar binnen gerichte sekten geworden, autoritair geleid en gedreven door vriendjespolitiek.
Het bestuurlijk Nederland is onfris geworden door de politieke partijen. Het is een ons-kent-ons circuit en steeds dezelfde koppen keren terug. Elkaars ruggen krabben, noemen we dat.
We willen een ingrijpende verbouwing van ons democratische stelsel en hebben voorstellen, van gematigd tot revolutionair.

We willen avonden organiseren waar het goed toeven is. Met stevige gesprekken en gezelligheid toe.
Stacks Image 33
We hebben veel plezier om alle afsplitsingen en nieuwe partijtjes die zijn ontstaan de laatste jaren. Mannen met matrozenmutsjes op, ijdele types op een vleugel poserend, ongeschoren reaguurders, kale gladjanussen en plompe vloekers.
De bonte stoet van nieuwe partijleiders vinden we een mooi spektakel. Tegelijkertijd moet er iets gebeuren. De politieke en sociale verhoudingen staan op springen. Na Trump is het tijd het achter de oren krabben te staken en iets te gaan doen.
De Democratische Lente doet iets.
Stacks Image 35